Socialfeet in the city!

BLOG

Socialfeet in the city!

SOCIALFEET IN THE CITY - Claes & Labie

Charlotte

We schrijven 1 mei 2020.  In volle lockdown waagt Charlotte Labie de sprong: haar droom wordt waar en de opstart van haar eigen onderneming Socialfeet een feit: gespecialiseerde voetverzorging op een duurzame manier aan huis gebracht met de cargofiets, professioneel én gezellig.

We schrijven 1 maart 2021. Het verhaal van Sociaalfeet loopt inmiddels als een trein, met dezelfde overtuiging en ambities, én – sneller dan oorspronkelijk gepland – zelfs met een extra personage.

Begin dit jaar deed Charlotte Labie beroep op Mest vzw[1] om een geschikt handelspand te vinden in het centrum van Mechelen. Met succes, want Socialfeet in the city staat er! Vervolgens ging ze op zoek naar de ideale “huisgenoot”, een sidekick met dezelfde drive en visie om mee te schrijven aan het succesverhaal van Socialfeet. En ze vond – jawel! - een tweede Charlotte.

“Socialfeet staat voor duurzaamheid, bewust ondernemen, kwaliteit en een professionele, persoonlijke aanpak. We zetten sterk in op blijvend leren, en onze agenda met bijscholingen en opleidingen is al goed gevuld voor 2021. Zo kunnen we steeds de juiste zorg op het juiste moment aanbieden, professioneel advies geven en doorverwijzen waar nodig. Sinds de opstart ben ik actief bezig om mijn netwerk met huisartsen, podologen en kinesitherapeuten uit te breiden, en er zijn al mooie samenwerkingen tot stand gekomen. Dat geeft enorm veel voldoening”, aldus Charlotte Labie – oprichter en zaakvoerder van Socialfeet in the city.

Charlotte & Charlotte

Op 1 maart 2021 opent Socialfeet in the City (Adegemstraat 8, vlakbij de Korenmarkt) officieel de deuren. De dames zijn reeds een aantal weken achter de schermen actief, en op 1 maart stapt Charlotte Labie’s partner, Charlotte Claes, mee in de zaak.

“Charlotte begrijpt en beleeft de visie van Socialfeet, en hecht net als ik heel veel belang aan duurzaamheid, bewust leven en ondernemen en het gebruik van natuurlijke producten. Het is een straffe madame, enthousiast, een harde werker met leuke inzichten en ideeën. Het is alsof we elkaar al jaren kennen. Ik kijk er enorm naar uit om met haar te mogen samenwerken om onze dromen te realiseren: samen bouwen aan het succesverhaal van Socialfeet en een sterk merk in de markt zetten”, aldus Charlotte Labie.

Ik was onmiddellijk gefascineerd door het concept van Socialfeet en wou dat ik zelf op het idee was gekomen. Ik stuurde Charlotte een berichtje om haar te feliciteren en succes te wensen. We bleven in contact, gingen samen fietsen met de Mechelse Trapmadammen en spraken over onze ambities en dromen. En plots bood Charlotte me de kans om mijn dromen veel sneller dan verwacht waar te maken. Samen zullen wij onze klanten de best mogelijke voetverzorging bieden zodat jullie op wolkjes blijven lopen”, aldus een enthousiaste Charlotte Claes.

Nieuwe wendingen in het verhaal

Een aantal nieuwe merken doen hun intrede in het verzorgingsassortiment van Claes & Labie, waaronder MakeSenz en Faby Benelux.

Charlotte Claes heeft het merk MakeSenz aangebracht. Na een bezoek aan het atelier en de shop in Brussel waren de dames meteen verkocht. MakeSenz is een milieubewust Belgisch huidverzorgingsmerk dat zich toespitst op gezonde en authentieke schoonheid. De producten beschermen de huid en respecteren het milieu, worden in België vervaardigd, veganistisch gecertifieerd, eco-gegarandeerd en dragen het ‘slow cosmetics’ label. Een samenwerking tussen Socialfeet en MakeSenz, it makes sense!

Faby Benelux is een nieuw nagelverzorgings- en nagellakmerk. De producten zijn 100% vegan, halal, bio-sourced en vrij van petroleum. Alle schadelijke stoffen die in de gewone nagellak terug te vinden zijn werden verwijderd en/of vervangen door een natuurlijk, onschadelijk alternatief.

Ook het aanbod van Socialfeet krijgt een stevige upgrade. De focus ligt uiteraard nog steeds op de vaste waarden: gespecialiseerde voetverzorging, sportpedicure en verwenpedicure.

“In het voorbije jaar hebben we de meest voorkomende problemen gezien en welke oplossingen voorhanden zijn. We bouwen hierop verder om onze klanten nog beter te kunnen verzorgen en adviseren. De start van Socialfeet in the City biedt ons de mogelijkheid om nog een stapje verder te gaan. Zo zal je tijdens een behandeling sportpedicure je sportschoenen kunnen laten reinigen, ontgeuren, drogen en desinfecteren via actieve zuurstoftherapie. Het aanbod verwenpedicure wordt verder uitgebreid met behandelingen waar puur ontspannen en genieten centraal staan” aldus Charlotte Labie.

“Om een optimale dienstverlening te kunnen bieden hebben we ook deelbehandelingen en controlebehandelingen opgenomen in het aanbod, omdat deze soms nodig en/of voldoende zijn om de klant verder te helpen. Op die manier bedienen we een ruimer publiek”, voegt Charlotte Claes nog toe.

Een verrassend nieuw hoofdstuk: suikerontharingen

Ja, het klopt wat u denkt. Suikerontharingen heeft inderdaad niets met voetzorg te maken. Charlotte Claes heeft zich de voorbije jaren echter niet enkel gespecialiseerd in voetzorg, maar ook in deze nieuwe manier van ontharen die op volledig natuurlijke manier gebeurt, uitsluitend met suiker, citroen en water. De dames experimenteren graag met nieuwigheden en daarom hebben Charlotte en Charlotte ervoor gekozen om deze natuurlijke methode mee op te nemen in hun verzorgingsaanbod.

Komt Socialfeet dan niet meer aan huis?

“Toch wel! Onze bakfiets blijft volop “bollen”, ook in 2021. Wij brengen nog steeds – met veel plezier - gespecialiseerde voetverzorging op een duurzame manier aan huis. In ons nieuwe pand kunnen we onze klanten op de best mogelijke manier ontvangen en verwennen. De behandelingen aan huis zullen we gericht inzetten voor zij die zich moeilijker naar het centrum van Mechelen kunnen verplaatsen.

 We kijken ernaar uit om onze klanten vanaf 1 maart, bij Socialfeet in the city (Mechelen), te verwelkomen, te verzorgen, te verwennen en te adviseren waar we kunnen! Maak dus alvast uw afspraak en uw keuze uit ons uitgebreide aanbod aan voetverzorging, verwenpedicure, sportpedicure en gespecialiseerde (medische) voetzorg, en nu ook volledig natuurlijke suikerontharing.

En zodra corona het toelaat kan je tijdens je behandeling genieten van een heerlijke kopje koffie of thee of iets fris met iets lekkers erbij. Met een grote glimlach en heel veel goesting schrijven wij verder aan de toekomst van Socialfeet”, besluiten Charlotte en Charlotte in koor.[1] de vruchtbare voedingsbodem voor jonge starters in Mechelen die helpt drempels te verlagen door o.m. leegstaande panden ter beschikking te stellen